U potragu za nestalim osobama u Srebrenici i Podlugovima uključili se i žirokopteri

HOME | U potragu za nestalim osobama u Srebrenici i Podlugovima uključili se i žirokopteri

U potragu za nestalim osobama u Srebrenici i Podlugovima uključili se i žirokopteri

U potragu za nestalim u Srebrenici i Podlugovima danas su se priključili i članovi škole letenja SBA (Sport i Biznis Avijacija) sa žirokopterima koji iz zraka snimaju teren.

Spasilački timovi raspoređeni su na dvije lokacije sa dvije letjelice. Kako saznajemo, vremenski uslovi su povoljni, što uveliko olakšava potragu.

U Potočarima se odvija potraga za nestalom Salihom Omerović gdje su žirokopterom osmatrana mjesta Milaćevići, Lehoviči, Baćuta, Slatina i Viogor te potez do mjesta Konjevića.

Na putu do lokacije je vršeno i protivpožarno osmatranje te je uočena požarna opasnost u okolini Han Pjeska o kojoj su obaviješteni pripadnici civilne zaštite.

Na lokaciji Podlugova u toku je potraga za nestalom Ružicom Bičvić i to područje danas pregledava drugi žirokopter.

Podsjećamo, danas je također nastavljena i potraga za nestalim Senahidom Čagom za kojeg se pretpostavlja da je pao u rijeku Lašvu 2. aprila ove godine.

Sve aktivnosti ovog karaktera škola letenja SBA, kao i do sada, obavlja svojim vlastitim sredstvima, a u saradnji i koordinaciji prvenstveno sa Federalnom upravom civilne zaštite te GSS-om i operativim centrom MUP-a.